Nordvestnytt AS

Nordvestnytt.no

Fødetilbud i spill

Fra venstre: Ingrid Tysnes, Jørgen Iversen Lie, Anne K. Iversen. Foto: Vidar Holm

Mandag kom beskjeden om at fødeavdelingen i Kristiansund skal legges ned.

Nordvestnytt.no
Nordvestnytt AS

Publisert:

Sist oppdatert: 21.03.2019 kl 20:48

Dette kom vel ikke akkurat som noen stor overraskelse for de fleste ordmøringer.

Det begynner å gå rutine i å ta imot dårlige nyheter om helsetilbudene på Nordmøre.

Samme er det rutine i å bli forferdet frustrert og kanskje ørlite forbannet før man roer ned og vente rpå neste beskjed.

At det er Aure rehab. sin dødsdom er vel knapt en hemmelighet lenger.

Smølaordfører Roger Osen inviterte i all hast via Oppslagstavle for Smøla de som følte for å komme å snakke med NRK M&R inne på Smøla Helsesenter om den nedslående beskjeden. Flere møtte opp.

Både av folk som skal føde og har født, for å fortelle om sine opplevelser rundt det å bo ute i distriktet og bli mor og for så vidt far. Selv om likestillingen ikke helt har sidestilt de to titlene pr i dag.

Et par med tvillinger var de første vi kom i prat med helt tilfeldig. Men der var fødsler unnagjort ved St.Olavs og det var aldri snakk om noe annet. Så der oppdras nok to som ikke vil få noe forhold til Hjelset om det skulle bli bygget.

Fra venstre Ingrid Rokstad med Hilmar Andreas i armen. Marina Sætran med Ole Johan i armen. Foto: Vidar Holm

Historier om strabasiøse ambulansebåtturer i dårlig vær og helikopterturer til St.Olavs etter først båttur til Kristiansund, og dårlige opplevelser i Ålesund på føden, hvor man følte seg i veien og besøk ikke kom på tale. Til opphold i Molde hvor hotell ble løsningen da man ble oppfordret til å dra hjem igjen siden fullt på avdelingen og nestenfødsel i hotellobby ble resultatet etter noen timer på rommet før man igjen ankom fødeavdelingen i Molde med ambulanse i hu og hast.

Dette var under en sommerstenging av føden i Kristiansund. At det da kan bli fullt er forståelig. Men er det forsvarlig?

Ikke har man vel hørt alle historier, så at ting er ensrettet dårlig skal ikke vi hevde, men den eneste positive som vi fikk i dag fra fødeavdelinger i M&R, var en far som fortalte om at i Kristiansund ble han tilbudt seng og opphold sammen med mor og barn. Kanskje ikke rart det må spares? Slik man man jo ikke ha det? Man tenker jo fabrikk i dag når det gjelder sykehusdrift.

Det som opptok flere var også at dette med kutt og nedskjæringer ikke er noe særegent fenomen for M&R. Dessverre.

Men noe som foregår landet over innen sykehus og helsetilbud. Man spekulerte i hva dette fører til av etableringslyst i distriktene generelt. Ikke bare når barn ventes.

Med de siste oppdateringer angående nytt sykehuset på Hjelset sin økonomi blir det spennende å følge med fremover.

Siste nedslående innen helsetilbud på Nordmøre har neppe kommet fra fylket via Espen Remme.

Kassakreditten er nå snart på 0,8 milliarder, ifølge nevnte Remme, kom det også frem mandag.

Aure rehabiliteringssenter er foreslått nedlagt i august allerede.

Den som lever får se. Bokstavelig talt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...