Nordvest-Nytt AS

Trump markerte 11. september-angrepa

President Donald Trump heidra offera for 11. september-angrepa, som ramma USA for 18 år sidan og vart årsaka til invasjonen av Afghanistan.

Saman med kona Melania deltok Trump i ei markering utanfor Det kvite hus i Washington onsdag. Det amerikanske flagget hang på halv stong medan dei frammøtte mintest offera for 11. september-angrepa i stille.

Trump skulle deretter delta i ei markering i forsvarsdepartementet Pentagon, ifølgje nyheitsbyrået AP. I New York skulle pårørande til offera for terroraksjonen delta i ein minneseremoni.

18 år er gått sidan terroren som kosta nesten 3.000 menneske livet. Kapra passasjerfly vart køyrde inn i World Trade Center og Pentagon. Eit fjerde kapra fly styrta i eit jorde i Pennsylvania.

Terroraksjonen vart utført av den ytterleggåande islamistgruppa al-Qaida, som den gongen hadde treningsleirar i Afghanistan.

USA svarte med å invadere Afghanistan nokre månader seinare. Islamistrørsla Taliban, som hadde makta i landet, vart avsett.

Taliban vart omdanna til ei opprørsrørsle, og krigen i Afghanistan held framleis på i dag. Trump har gått i forhandlingar med Taliban i eit forsøk på å få slutt på konflikten.

I helga opplyste Trump at han hadde avlyst eit forhandlingsmøte på landstaden til presidenten Camp David der Taliban skulle ha deltatt.

Fleire amerikanske politikarar reagerte sterkt på Trumps Taliban-invitasjon sidan Camp David var éin av stadane der USAs regjering sat i krisemøte etter terroraksjonen i 2001.

(©NPK)

President Donald Trump og kona Melania under minneseremonien utanfor Det kvite hus. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...