Nordvest-Nytt AS

Tutta får toppkarakter etter Solheim-triumfen: - Enkelt og greitt legendarisk

Suzann Pettersen blir rosa opp i skyene og får som einaste spelar toppkarakteren «A++» etter Solheim Cup-triumfen søndag.

Den norske golfveteranen stod bak den avgjerande putten og vart den store helten då Europa tok den første sigeren sin i den prestisjefylte lagkonkurransen sidan 2013. Etter at dei umiddelbare jubelscenene hadde lagt seg, la ho til stor overrasking opp på direkten.

I etterkant av bragda på Gleneagles i Skottland har lovorda hagla rundt det mange såg på som eit høgst usikkert europeisk kort i Solheim Cup.

Den erfarne golfjournalisten Alan Shipnuck, som jobbar for GOLF Magazine og nettstaden golf.com, har sett karakter på alle Solheim Cup-deltakarane i helga. Suzann Pettersen er åleine om å få toppkarakteren «A++».

Nær pensjonert

«Som eit kapteinsval som knapt har spelt det siste året som følgje av at ho fødde ein son, var Pettersen allereie i ein utsett posisjon. Å levere sigeren for Europa med ein birdie er kort og godt legendarisk», skriv Shipnuck i grunngivinga si.

Han trekker òg fram den norske golfdronninga i grunngivinga for at Europa-kaptein Catriona Matthew får «A+» for disposisjonane sine.

«Det å ta ut nær pensjonerte Pettersen kunne i ettertid ha vore det mest diskutable kapteinsvalet i Solheim-historia, men Matthew visste tydelegvis kva ho gjorde», skriv den erfarne golfjournalisten.

Svarte tvilarane

Mange lét seg forundre då Matthew i tolvte time fann plass til Pettersen i Solheim-mannskapet sitt. Den norske profilen hadde til gode å markere seg på resultatlistene etter at ho gjorde comeback etter barnefødsel i sommar.

På Gleneagles takka 38-åringen for tilliten og svarte tvilarane på beste måte. I karrierens niande Solheim Cup-start bidrog ho til to viktige europeiske poeng og sette sjølv den endelege spikaren i den amerikanske kista.

Totalt enda Pettersen karrieren med solide 21 poeng på 36 Solheim Cup-kamper. 18 sigrar, seks uavgjort og 12 tap er den imponerande fasiten. Det gjer Tutta til ein av dei store i turneringa si historie.

(©NPK)

Suzann Pettersen vart den store europeiske helten på Gleneagles søndag. Foto: Peter Morrison / AP / NTB scanpix

Suzann Pettersen jublar etter å ha avgjort Solheim Cup. Foto: Peter Morrison / AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...